Onze huisregels

Wat we verwachten van de leerlingen

De leerlingen hoeven geen eigen materiaal mee te brengen. Ze krijgen het nodige van ons.

We verwachten dat er respect is voor alle materiaal van Het Beroepenhuis. Bij beschadiging zal de school aansprakelijk gesteld worden.

De begeleiders van Het Beroepenhuis sporen de leerlingen aan tot een motiverende groepssfeer met respect voor elkaar. Bij respectloos gedrag kan de begeleider de activiteit stil leggen.

Wat we verwachten van de leerkrachten

De begeleiders van Het Beroepenhuis leiden het geheel in goede banen. Leerkrachten kunnen hen op elk moment vragen hoe het verloop er verder uit zal zien.

Omdat leerkrachten hun leerlingen beter kennen en op hun individuele noden kunnen ingaan, vragen wij dat er indien mogelijk voor elke 15 leerlingen een begeleider van de school meekomt. Uiteraard verwachten wij van de begeleiders tijdens het bezoek aanwezigheid bij de activiteiten, betrokkenheid en een motiverende houding.

Tijdens het luik 'ontdekhoeken' in de tentoonstellingsruimte kan de leerkracht een belangrijke bijdrage leveren door de leerlingen informele feedback en ondersteuning te bieden tijdens hun opdrachten. De concrete werkwijze is eenvoudig en wordt tijdens het bezoek gedemonstreerd door de begeleider van Het Beroepenhuis.

Het Beroepenhuis is niet aansprakelijk voor diefstal. Voor de veilige bewaring van waardevolle voorwerpen (zoals GSM's, portefeuilles, ...) van de leerlingen kunnen leerkrachten die desgewenst verzamelen in de door Het Beroepenhuis voorziene tassen en opbergen in lockers. De leerkrachten bewaren zelf de sleutels tijdens het bezoek.

 

terug naar het overzicht

 

Logo Onderwijs vlaanderen

Reserveren?

voor scholen:
09 330 85 50
Of mail ons voor een lijst met vrije data.

Voor gezinnen:
RESERVEREN IS NIET NODIG
OP DE GEZINSDAGEN.