Nieuws en acties najaar 2018

Prijsverhoging noodzakelijk

Het Beroepenhuis spant zich al jaren in om laagdrempelig te zijn voor alle leerlingen. We houden daarom ook onze prijzen principieel zo laag mogelijk.

Op de Raad van Bestuur van juni 2018 werd beslist dat we de toegangsprijs na 4 jaar stabiliteit moeten verhogen van 6 naar 6,5 Euro per leerling en dit vanaf 1 januari 2019. Dat bleek noodzakelijk vanwege de stijgende werkings- en personeelskosten. Om een kwalitatief bezoek te blijven verzekeren, kunnen we dus niet anders. We hopen daarom op uw begrip.

(Alle begeleidende leerkrachten en eventuele ouders komen nog steeds gratis mee.)

(gepost op 20/08/2018)


Open zondagen worden gezinsdagen

In het schooljaar 2018-2019 is Het Beroepenhuis op 5 zondagen en 4 vakantiedagen open voor ouders en hun kind(eren). De eerstkomende gezinsdag vindt plaats op 25 november 2017, de Dag van de Wetenschap.

Meer info en alle data vind je op onze gezinsdagen-pagina.

(gepost op 4/07/2018)


Creaclub Technica

Een volgende reeks van de Creaclub Technica - de STEM-academie van Co-valent, TOFAM Oost-Vlaanderen, Ingegno en Het Beroepenhuis - gaat op woensdagnamiddag 3 oktober van start. Met deze creatieve techniekclub willen we STEM (Sciences - Technology - Engineering - Mathematics) promoten bij 10- tot 12-jarige jongeren, en meer specifiek bij meisjes. Daarnaast gaan we in de sessies dieper in op de persoonlijke talenten van de deelnemers.

(gepost op 4/07/2018)


Zorgberoepenrally's

In het najaar van 2018 organiseert Het Beroepenhuis in samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen, de Stad Gent en heel wat zorgpartners een zorgberoepenrally in Ronse (11/10), Gent (23/10) en Lokeren (27/11). Tijdens een zorgberoepenrally doorlopen leerlingen van de 2de en 3de graad secundair onderwijs gedurende een halve dag een circuit waarbij ze een 6-tal zorgberoepen ontdekken via doe-activiteiten in een realistische context. Met de zorgberoepenrally’s willen we jongeren enthousiasmeren voor tewerkstelling in de zorg- en welzijnssector.  

Voor de eerste keer organiseren we dit najaar - op vraag van de POM Limburg - ook zorgberoepenrally's in Limburg: 6/11 in Hasselt, 13/11 in Heusden-Zolder, 20/11 en 22/11 in Genk en 27/11 in Overpelt.

(gepost op 4/07/2018)


Materialenbeurs en Kick-off ouderavond

Op woensdag 24 oktober vindt een nieuwe editie van de materialenbeurs plaats in Het Beroepenhuis. In de namiddag verwelkomen we leerkrachten en CLB-medewerkers om nieuwe lesmaterialen rond talentverkenning, studie- en beroepskeuze te ontdekken en deel te nemen aan de workshop rond het Transbaso-project. 's Avonds zijn ook ouders welkom voor de uiteenzetting van Maarten Vansteenkiste en zijn 'Vitamines voor groei'.

(gepost op 4/07/2018)


Doedag

Op donderdag 25 oktober organiseren we opnieuw de jaarlijkse Doedag. De Doedag is een evenement waarop leerlingen van het 6de leerjaar basisonderwijs binnen een bepaalde context (een ziekenhuis, een VDAB-competentiecentrum, een Syntra opleidingscentrum, …) via een aantal doe-activiteiten met realistische materialen enkele beroepen leren kennen. Dit gebeurt in een doorschuifsysteem waarbij de jongeren onderverdeeld worden in kleinere groepjes. De bedoeling is dat ze hun eigen talenten ontdekken en de arbeidsmarkt (al dan niet enkele specifieke sectoren) beter leren kennen.

(gepost op 4/07/2018)


ON THE MOVE

Op donderdag 25 oktober vindt de 3de editie van ON THE MOVE plaats, een bedrijvenrally over beroepen in de ruime transportsector zoals planner, vrachtwagenchauffeur en chauffeur brandstoffen. Na een editie in Deurne en Gent is nu West-Vlaanderen aan de beurt. We zijn te gast in het bedrijf Mattheeuws in Veurne. Leerlingen uit het 4de jaar secundair onderwijs zullen er de beroepen in het echt ervaren. Bekijk hier een filmpje van de 1ste editie in Deurne bij Gosselin.

(gepost op 14/08/2018)


Bedrijvenrally Kortrijk

Op dinsdag 6 november en donderdag 8 november kunnen alle leerlingen uit het 6de leerjaar in Kortrijk op bezoek bij 2 bedrijven. In elk bedrijf leren ze ongeveer 3 beroepen kennen. Vooraf hebben de leerlingen doorgegeven welke beroepsdomeinen hun interesseren zodat er zeker een beroep tussen zit dat bij hen past. Meer dan 50 bedrijven zetten de deuren open.                                                                                Meer info op www.kortrijk.be/bedrijvenrally 

(gepost op 14/08/2018)

Logo Onderwijs vlaanderen

Reserveren?

voor scholen:
09 330 85 50
Of mail ons voor een lijst met vrije data.

Voor gezinnen:
RESERVEREN IS NIET NODIG
OP DE GEZINSDAGEN.