Nieuws en acties voorjaar 2019

Prijsverhoging noodzakelijk

Het Beroepenhuis spant zich al jaren in om laagdrempelig te zijn voor alle leerlingen. We houden daarom ook onze prijzen principieel zo laag mogelijk.

Op de Raad van Bestuur van juni 2018 werd beslist dat we de toegangsprijs na 4 jaar stabiliteit moeten verhogen van 6 naar 6,5 Euro per leerling en dit vanaf 1 januari 2019. Dat bleek noodzakelijk vanwege de stijgende werkings- en personeelskosten. Om een kwalitatief bezoek te blijven verzekeren, kunnen we dus niet anders. We hopen daarom op uw begrip.

(Alle begeleidende leerkrachten en eventuele ouders komen nog steeds gratis mee.)

(gepost op 20/08/2018)


Open zondagen worden gezinsdagen

In het schooljaar 2018-2019 is Het Beroepenhuis op 5 zondagen en 4 vakantiedagen open voor ouders en hun kind(eren). 

Meer info en alle data vind je op onze gezinsdagen-pagina.

(aangepast op 14/12/2018)


Nascholing 'Creatief aan de slag met elektronica'

Op woensdagnamiddag 30 januari 2019 organiseert Het Beroepenhuis - in samenwerking met TOFAM Oost-Vlaanderen en Ingegno - een nieuwe nascholing voor leerkrachten om in de klas op een creatieve - low budget - manier aan de slag te gaan met elektronica. Ook hoe de talenten van de leerlingen hierbij aan bod kunnen komen wordt in deze nascholing belicht.

Meer info is hier te vinden.

(gepost op 14/12/2018)


Creaclub Technica

Een volgende reeks van de Creaclub Technica - de STEM-academie van Co-valent, TOFAM Oost-Vlaanderen, Ingegno en Het Beroepenhuis - gaat op woensdagnamiddag 6 februari van start. Met deze creatieve techniekclub willen we STEM (Sciences - Technology - Engineering - Mathematics) promoten bij 9- tot 12-jarige jongeren, en meer specifiek bij meisjes. Daarnaast gaan we in de sessies dieper in op de persoonlijke talenten van de deelnemers.

(aangepast op 14/12/2018)


Beroepenrally metaal en technologie

Op 21 februari 2019 gaan 80 leerlingen uit het 4de jaar secundair onderwijs uit Gentse scholen aan de slag bij bedrijven die onderdelen van auto’s maken: Tower, OCAS, Plastal, Volvo Engine Center, Brose en Adient. De activiteiten gaan door in het Skaldenpark in de Gentse haven. De leerlingen voeren taken uit van onderzoekers, productieoperatoren en kwaliteitscontroleurs. Zo ondervinden de leerlingen of ze de jobs interessant vinden en of ze er talent voor hebben. TOFAM Oost-Vlaanderen en Stad Gent maken deze beroepenrally mogelijk.

(gepost op 23/01/2019)


Pop-up Ronse 

Leerlingen uit het 6de leerjaar van Ronse, Maarkedal en Kluisbergen nemen op 26 en 27 maart 2019 deel aan het beroependorp waar ze gedurende een halve dag proeven van een 20-tal mini workshops. Op die manier maken ze kennis met een waaier aan beroepen en krijgen ze een beter zicht op hun eigen talenten. Zo worden de leerlingen geholpen om een bewuste en positieve studie- of beroepskeuze te maken. Dit evenement wordt gerealiseerd met de financiële steun van Provincie Oost-Vlaanderen, stad Ronse, gemeente Kluisbergen, gemeente Maarkedal en Samenlevingsopbouw.

(gepost op 14/12/2018)


Nascholing 3D-printen

Op woensdag 3 april én woensdag 24 april 2019 organiseert Het Beroepenhuis - in samenwerking met TOFAM Oost-Vlaanderen en Ingegno - een nascholing 3D-printen voor leerkrachten uit de 3de graad basisonderwijs en 1ste graad secundair onderwijs.

Maak tijdens het eerste deel kennis met het online tekenen in 3D en creëer een eigen ontwerp. Leer daarna de praktische werking van een 3D-printer kennen om een eigen ontwerp te printen.

Geïnteresseerd? Meer info vind je hier.

Na het volgen van deze korte opleiding is het mogelijk onze 3D-printers te ontlenen om er ook in de klas/op school mee aan de slag te gaan.

(gepost op 14/12/2018)


Pop-up Kortrijk

Leerlingen uit het 5de leerjaar van Kortrijkse scholen nemen van 7 tot 9 mei 2019 deel aan het beroependorp waar ze gedurende een halve dag proeven van een 20-tal mini workshops. Op die manier maken ze kennis met een waaier aan beroepen en krijgen ze een beter zicht op hun eigen talenten. Zo worden de leerlingen geholpen om een bewuste en positieve studie- of beroepskeuze te maken.                             

De Pop-up is de eerste stap in een traject over onderwijsloopbaanbegeleiding voor leerlingen en hun ouders, met omkaderend lesmateriaal. Als de leerlingen in het 6de leerjaar zitten, gaan ze ook bedrijven bezoeken. Dit traject is mogelijk dankzij Stad Kortrijk.

(gepost op 23/01/2019)


TechnoBoost Techniekevent

Dit schooljaar strijkt het West-Vlaamse techniekevent neer in EXPO Roeselare op donderdag 16 mei 2019.
Voor de tweede keer worden de industriële sector en het studiegebied mechanica-elektriciteit in het bijzonder onder de aandacht gebracht.
West-Vlaamse bedrijven en technische scholen bieden er techniekworkshops voor leerlingen uit het basisonderwijs. Dat overtuigt hen dat technisch onderwijs boeiend en creatief is. 
Het Beroepenhuis verzorgt de educatieve omkadering en organisatorische ondersteuning.

Meer info: https://www.technoboost.be/techniekevent-16-mei-2019-expo-roeselare 

(gepost op 23/01/2019)


Technologica

Op donderdag 23 mei 2019 kunnen leerlingen van het 5de leerjaar op dit techniekfestival in Flanders Expo verscheidene techniekworkshops doen. Daarnaast krijgen ze in groepjes een rondleiding op een beurs van GiP-werken van laatstejaars BSO en TSO. Ook het concept Boetiek Techniek wordt aan Technologica gekoppeld met een avondeditie voor het brede publiek. Het Beroepenhuis verzorgt de educatieve omkadering, de coördinatie voor het basisonderwijs op de dag zelf en organisatorische ondersteuning.

(gepost op 14/12/2018)


 

Logo Onderwijs vlaanderen

Reserveren?

voor scholen:
09 330 85 50
Of mail ons voor een lijst met vrije data.

Voor gezinnen:
RESERVEREN IS NIET NODIG
OP DE GEZINSDAGEN.