Nieuws en acties voorjaar 2018

Open Zondagen

In het schooljaar 2017-2018 is Het Beroepenhuis op 9 zondagen open voor ouders en hun kind(eren). 

Nog op zoek naar boeiende beroepen voor de toekomst? In Het Beroepenhuis ontdek je er meer dan 40; voor ieder wat wils dus! Met het gezin praten over de studiekeuze? Dat maken we hier leuk én makkelijker.

Meer info en alle data vind je op onze Open Zondagen-pagina.

(aangepast op 10/04/2018)


Beroependorpen

Onze beroependorpen in Geraardsbergen en Ronse zitten er alweer op, van 24 tot 26 april 2018 staat het beroependorp in Kortrijk nog op het programma.

Zo'n 750 leerlingen van het 5de leerjaar uit Kortrijk nemen gedurende een halve dag deel aan dit beroependorp. In het Fatima Klooster (Heule) zullen ze hun eigen talenten ervaren en in kaart brengen. Dat doen ze door aan 2 activiteiten deel te nemen: 

1) Dankzij doe-workshops kunnen de leerlingen verschillende beroepen uitproberen en ondervinden waar hun talenten en interesses liggen.

2) Via een talentenspel testen de leerlingen enkele talenten door korte opdrachten uit te voeren. Zo kunnen ze een eigen, persoonlijke talentenkaart opstellen.

(gepost op 10/04/2018)


On The Move

Op donderdag 3 mei 2018 maken DFDS en Van Hove & Co zo’n 80 leerlingen van het 4de jaar secundair onderwijs warm voor de logistieke sector. Deze transportbedrijven uit de Gentse haven laten jongeren kennis maken met de verschillende beroepen uit de sector transport, logistiek en internationale handel. Deze beroepenrally moet de sector op een positieve manier promoten bij de jeugd en hen bewust maken van de verschillende boeiende jobs die er zijn. 

De beroepenrally is een initiatief dat georganiseerd wordt in samenwerking met de verhuissector (Ambassador vzw), de brandstoffensector (Sociaal Fonds Handel in Brandstoffen) en de transport en logistieke sector (SFTL en LOGOS). Dit initiatief wordt gecoördineerd door Het Beroepenhuis. Door het bundelen van de krachten worden in één klap vier knelpuntberoepen uit vier sectoren in de kijker gezet, met name vrachtwagenchauffeur, verhuizer, planner en chauffeur brandstoffen. 

(gepost op 10/04/2018)


Technologica

De 12de editie van Technologica gaat door op donderdag 24 mei 2018 in Flanders Expo Gent. 

Technologica richt zich tot alle secundaire scholen (3de graad) in Oost-Vlaanderen met een TSO-BSO aanbod mechanica-elektriciteit, koeling-warmte en auto. Het betreft een netoverschrijdend initiatief waaraan 37 scholen kunnen participeren. Elke school krijgt de kans hun geïntegreerde proefopstellingen (GIP) of eindwerken tentoon te stellen. 

De beurs wordt gekoppeld aan een techniekfestival voor 1000 leerlingen uit het 5de leerjaar basisonderwijs. Zij brengen een begeleid bezoek aan de beurs en kunnen deelnemen aan een 20-tal techniekworkshops. Het doel van dit initiatief is het technisch- en beroepsonderwijs positief onder de aandacht te brengen. De techniekworkshops willen leerlingen uit het basisonderwijs overtuigen dat technisch onderwijs boeiend en creatief is.

(gepost op 10/04/2018)