Klasbezoek

Eerst de praktische kant

Beginuren: 8u30 – 9u of 12u30 – 13u.
Bij gesplitst bezoek op vrijdag: 10u30 – 11u.

Bezoek duurt altijd 3 uur en past perfect in een voor- of namiddag.

TijdStarturen en bezoekduur

Minimum 8 en maximum 60 leerlingen.
Grote groepen worden verdeeld in groepjes van maximum 15 leerlingen.
Er is begeleiding door onze educatieve medewerkers, maar voorzie 1 begeleider per 15 leerlingen. .

GroepenVerdeling van de klasgroep

Prijs: 7,5 euro per leerling.
Begeleiders en ouders: gratis.

Betaling: via overschrijving na factuur.

Hoeveel kost het?Voor leerlingen en begeleiders

Moet je annuleren, dan zijn deze voorwaarden van toepassing. Er wordt rekening gehouden met overmacht (bv. coronamaatregelen).

Als het moet …… kan je annuleren

Reserveren in 2 stappen

  • Klik op ‘vrije data’ en er opent zich een Excel-file waarin je kan zien welke dagen nog beschikbaar zijn voor x-aantal leerlingen.
  • Ga vervolgens naar ‘Reserveer’ om te reserveren voor jouw klas.
  • Heb je vragen? Aarzel niet ons te contacteren: 09 330 85 50 of info@beroepenhuis.be

Een klasbezoek: wat mag je verwachten?

Interactieve tentoonstelling

Jongeren van 11 tot 14 jaar ontdekken in Het Beroepenhuis hun talenten en interesses. De tentoonstelling is doorspekt met games en interacties die leerlingen uitdagen om hun talenten te testen.

We zorgen voor een bezoek op maat van jouw klas uit 3de graad basisonderwijs, 1ste graad secundair, buitengewoon onderwijs (bubao, buso) of OKAN.

Sectoren en beroepen

Je leerlingen en maken kennis met meer dan 40 beroepen uit zowel ‘harde’ als ‘zachte’ sectoren: bouw – chemie, kunststoffen & life-sciences – haven en binnenvaart – horeca – kapper/schoonheidsspecialist – metaal en technologie – printmedia – social profit – transport en logistiek – voedingsindustrie.

Vooral technische en praktisch uitvoerende beroepen staan in de kijker.

Je leerlingen leren ook heel wat bij over milieu, vaktaal, veiligheid en genderbewustzijn

Educatieve omkadering

Om je bezoek aan Het Beroepenhuis voor te bereiden en om les te geven over talenten en beroeopen krijg je van ons kant-en-klaar lesmateriaal.

Trek een lesuur uit voor de voor- en nales.

De interactieve doe-tentoonstelling wordt door onze educatieve medewerkers omkaderd met een kringgesprek (onder meer over zelfbewustzijn, keuzeproces en studie- en beroepskeuze) en onze Talentenkaart®-methodiek

Talentenparcours

Je leerlingen kruipen in de huid van een professional en gaan zelf aan de slag. Ze experimenteren met materialen en gereedschappen, ontdekken de relevantie van heel wat talenten.

De mini-workshops van eenTalentenparcours worden geregeld aangepast. We zorgen ervoor dat de leerlingen met verschillende beroepen en sectoren in aanraking komen.

Wat mij zowel bij het bezoek van vorig schooljaar als ook weer vandaag opvalt, is de hele mooie manier waarop jullie met kinderen over talenten praten. Jullie zijn er heel goed in om bij een geslaagde activiteit van een kind helder te benoemen op welke talenten dat kan wijzen.