Jong Talent

Vaak vinden jongeren het moeilijk te benoemen wat nu net hun kracht is. Jongeren zijn hier soms van vervreemd omdat ze op school niet altijd hun talent in de verf kunnen zetten. Voor jongeren is het tegenwoordig knap lastig om keuzes te maken en knopen door te hakken. Een duidelijk zicht op de talenten vergroot het zelfvertrouwen en maakt het gemakkelijker om keuzes te maken.  Het spel ‘Jong Talent’ kan jongeren hierbij helpen. Het kan onder meer heel nuttig zijn in het kader van het maken van een studiekeuze en bij vragen zoals: “Wat wil ik?”, “Hoe vind ik mijn draai (op school)?”, “Waarom begrijpen mijn ouders mij niet?”, … Met het spel kan je op zoek gaan naar jouw talenten. Iedere jongere heeft er minstens 10.

Info: ‘Jong Talent’

Doelgroep
Toegankelijk vanaf het 5de leerjaar lager onderwijs.

Werkwijze
Eerst kiest de leerling een aantal talenten uit, bekijkt die wat deze talenten betekenen en hoe hij/zij deze kan inzetten. Daarna kan aan de hand van thema- en groeikaartjes ontdekt worden welke gebieden er extra aandacht nodig hebben. Dit kan gaan van keuzes maken, hobby’s, zakgeld, vriendschap,… tot pesten, rouw, ruzie, studiekeuze, faalangst, verdriet,…

De leerling bekijkt samen met de talentencoach welke talenten hij/zij binnen deze gebieden kan inzetten en welke helpers (ouders, grootouders, leraar, knuffel,…) hierbij ondersteuning kunnen bieden. Tot slot gaat de leerling op zoek naar zijn/haar wensdroom en welke talenten voor hem/haar klaarstaan zodat deze droom kan uitkomen.

Voorwaarden
Het spel moet begeleid worden door een erkend talentencoach. Hiervoor moet deelgenomen worden aan een workshop en bijgevolg ook worden betaald.

Website
www.talentenspel.be

www.talentenspel.nl

Contact
Sybryn Leirs
Info@talentenspel.be 
+32 495 43 31 82

Michèle Wattel
Vispoortplein 12 A
7201 ET Zutphen
0575 – 47 01 71
info@talentenspel.nl

 

Logo Onderwijs vlaanderen

Reserveren?

voor scholen:
09 330 85 50
Of mail ons voor een lijst met vrije data.

Voor gezinnen:
RESERVEREN IS NIET NODIG
OP DE GEZINSDAGEN.