De Verdwenen Vrachtwagenchauffeurs

Steven, Svea, Stien, Saïd en Sven, vijf tieners ergens in de toekomst, merken dat de winkelrekken leeg zijn, dat de spullen die zij bestellen niet worden thuisgeleverd… Wat is er aan de hand? Er is geen transport meer, want er zijn geen vrachtwagenchauffeurs meer. Dat laten de pientere tieners niet zomaar gebeuren, zij lossen het probleem op door nieuwe vrachtwagenchauffeurs te zoeken.

Dit verhaal is het vertrekpunt voor een spannend klasspel dat wordt gespeeld op een groot kleurrijk speldoek gedrukt op vrachtwagenbache. Vijf teams beantwoorden vragen en spelen educatieve apps op een tabletpc om chauffeurs te winnen. Al spelend steken de leerlingen een en ander op over mobiliteit, vrachtvervoer, logistiek, verkeersveiligheid, aardrijkskunde, techniek en taal.

Info: ‘De Verdwenen Vrachtwagenchauffeurs’

Graden
3de graad basisonderwijs en 1ste graad secundair onderwijs

Thema's
Transport, verkeersveiligheid, techniek, taal

Vakken
Wereldoriëntatie
Technologische opvoeding 

Werkwijze
Klasspel met spelbord

Tijdsduur
1 à 2 lesuren

Initiatiefnemer
De Verdwenen Vrachtwagenchauffeurs is een initiatief van SFTL, het Sociaal Fonds voor Transport en Logistiek.

Voorwaarden
Scholen kunnen de spelkoffer gedurende een week gratis ontlenen bij het SFTL. Stuur hiervoor een mail naar info@sftl.be met je gegevens (naam + adres school, contactpersoon, telefoonnummer) en de periode(s) waarin je over de spelkoffer wenst te beschikken. Er wordt contact opgenomen om verder af te spreken. Al het spelmateriaal (spelbord op vrachtwagenbache, spelkaarten, handleiding, dobbelsteen én 5 tabletpc’s) wordt geleverd in een handige, stevige flight case. Het vraagt slechts een korte voorbereidingstijd om met de klas het spel te spelen.

Jaar
2013

Website
www.vrachtwagenchauffeur.be

Contact
info@sftl.be
 

 

 

Logo Onderwijs vlaanderen

Reserveren?

voor scholen:
09 330 85 50
Of mail ons voor een lijst met vrije data.

Voor gezinnen:
RESERVEREN IS NIET NODIG
OP DE GEZINSDAGEN.