Open Zondagen

Bezoek Het Beroepenhuis met je gezin

Elke jongere van 11 tot 14 heeft meerdere talenten, en die kan je hier samen in kaart brengen. Nog op zoek naar boeiende beroepen? In Het Beroepenhuis ontdek je er ruim 50; voor ieder wat wils dus! In het gezin praten over je studiekeuze? Dat maken we hier leuk én makkelijk.

Wil je het zelf ook eens proberen? Groot gelijk, want als 11 tot 14-jarige kiezen voor een opleiding of een beroep is niet eenvoudig. En de zoektocht mag ook plezierig zijn; bekijk dit filmpje eens, of enkele foto's van onze Open Zondagen:

 

     

 

In het schooljaar 2016-2017 is Het Beroepenhuis op de volgende 9 zondagen doorlopend open van 9u30 tot 16u30:

  • 27 november
  • 29 januari
  • 12 februari
  • 26 februari 
  • 5 maart
  • 19 maart
  • 23 april
  • 7 mei
  • 28 mei

Inkom bedraagt 6 Euro per persoon. Het hele gezin is welkom. Kinderen jonger dan 10 jaar gratis. Reserveren is niet nodig.

De duur van je bezoek bepaal je lekker zelf, maar gemiddeld zijn gezinnen 2 tot 3 uur aan de slag. Kom dus best op tijd.

Ligging en bereikbaarheid.

Wil je één of meerdere bladwijzers ontvangen om thuis of elders te laten zien? Bestel hier, wij sturen alles gratis naar je toe.

 

Op het programma:

Ga als laborant aan de slag met pipet en microscoop! Schuif als mecanicien onder een vrachtwagen! Leer professioneel te communiceren als receptiepersoneel in een hotel en ontwerp een fiets als industrieel tekenaar!

In het Beroepenhuis kan je op een toffe manier kennismaken met beroepen uit 11 verschillende sectoren: haven en binnenvaart, transport en logistiek, metaal en technologie, metaal en technologie: bedienden, chemie, kunststoffen en life sciences, bouw, kapper en schoonheidsspecialist, horeca, voedingsindustrie, social profit en printmedia.

Het Beroepenhuis wil de horizon van jongeren en hun ouders verruimen en hen de kans geven om hun persoonlijke talenten te ontdekken. Wij bepalen nooit wat voor jullie de juiste studiekeuze zou zijn. Maar we tonen wel dat ook een positieve keuze voor een opleiding in het beroeps- of technisch secundair onderwijs zeer interessant kan blijken. Deze boeiende opleidingen openen deuren naar succes: een grote tewerkstellingskans of mooie mogelijkheden om verder te studeren.

Maar geen zorg als je ambities elders liggen; je nieuwe talentenkaart en onze vele webtips voor thuis kunnen ook jou een stuk verder helpen in je studiekeuze.

Sinds 2008 zijn onze open zondagen een vaste waarde. Het voorbije schooljaar was opnieuw een groot aantal bezoekende ouders en jongeren enthousiast! Enkele reacties:

“Bedankt! Zeer interessant, maar we hebben ons ook gewoon goed geamuseerd.”

“Dit bleek de ideale start voor wat we in het gezin willen gaan doen rond studiekeuze. Het bracht ons echt aan het praten met elkaar, en zo zijn er enkele onverwachte dingen naar boven gekomen, die we met elkaar nog niet hadden besproken.”

“Wat een super uitvinding, dit komt echt heel erg van pas, nu onze zoon zit te piekeren over al die mogelijkheden. Eigenlijk is dit een verplichte activiteit voor alle kids van deze leeftijd!”

“Enorm interessant, zeg. Julie heeft er veel aan gehad, ook aan de tips met websites, en eerlijk gezegd ben ik op ideeën gekomen voor mezelf.”

“Prachtig samengesteld en opgebouwd! ’t Was zeker de moeite om helemaal naar hier te komen, en nog leuk ook.” 

 

Opmerking: een bezoek mét beroepenateliers kan enkel met de klas.