Nieuws en acties najaar 2017

Open Zondagen

In het schooljaar 2017-2018 is Het Beroepenhuis op 9 zondagen open voor ouders en hun kind(eren). De eerstkomende Open Zondag vindt plaats op 26 november 2017, de Dag van de Wetenschap, waarbij we ook een extra activiteit aanbieden.

Meer info en alle data vind je op onze Open Zondagen-pagina.

(gepost op 30/08/2017)


Creaclub Technica

Een volgende reeks van de Creaclub Technica - de STEM-academie van Co-valent, TOFAM Oost-Vlaanderen, Ingegno en Het Beroepenhuis - gaat op woensdagnamiddag 4 oktober van start. Met deze creatieve techniekclub willen we STEM (Sciences - Technology - Engineering - Mathematics) promoten bij 10- tot 12-jarige jongeren, en meer specifiek bij meisjes. Daarnaast gaan we in de sessies dieper in op de persoonlijke talenten van de deelnemers.

(gepost op 30/08/2017)


Zorgberoepenrally's

In het najaar van 2017 organiseert Het Beroepenhuis in samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen en heel wat zorgpartners een zorgberoepenrally in Deinze (10/10), Aalst (7/11) en Sint-Niklaas (14/11). Tijdens een zorgberoepenrally doorlopen leerlingen van de 2de en 3de graad secundair onderwijs gedurende een halve dag een circuit waarbij ze een 6-tal zorgberoepen ontdekken via doe-activiteiten in een realistische context. Met de zorgberoepenrally’s willen we jongeren enthousiasmeren voor tewerkstelling in de zorg- en welzijnssector.  

(gepost op 30/08/2017)


Doedag

Op donderdag 26 oktober 2017 gaat opnieuw een doedag door in verschillende VDAB-competentiecentra verspreid over heel Vlaanderen. Vanaf dit jaar zullen ook enkele andere partners hun organisatie openstellen. De doedag laat leerlingen van het 6de leerjaar kennismaken met verschillende beroepen en bijhorende technieken. Via doe-activiteiten ervaren ze hoe ze met realistische en concrete materialen aan de slag kunnen gaan als bv. metselaar, kraanbestuurder, keukenmedewerker, verpleegkundige, …”

(gepost op 30/08/2017)


Traject beroependorp en bedrijvenrally Kortrijk

Vorig schooljaar namen alle leerlingen uit het 5de leerjaar basisonderwijs uit Kortrijk (zo’n 800) deel aan een beroependorp met zo’n 15 mini-workshops over beroepen en talenten. Op 24 en 26 oktober 2017 gaan diezelfde leerlingen (nu in het 6de leerjaar) 2 bedrijven bezoeken. De leerlingen kiezen op basis van hun interesses en talenten en dus niet per klas. Dat betekent beroepen op maat van de leerlingen en enthousiaste bezoekers voor de bedrijven. Het volledige traject helpt de leerlingen en hun ouders en leerkrachten bij het zoeken van de juiste studiekeuze. Het traject wordt gesteund door de Provincie West-Vlaanderen en de Stad Kortrijk.

Meer info vind je hier.

(gepost op 30/08/2017)


Nascholing 3D-printen

Op woensdag 29 november én woensdag 6 december organiseert Het Beroepenhuis - in samenwerking met TOFAM Oost-Vlaanderen en Ingegno - een nascholing 3D-printen voor leerkrachten uit de 3de graad basisonderwijs en 1ste graad secundair onderwijs.

Maak tijdens het eerste deel kennis met het online tekenen in 3D en creëer een eigen ontwerp. Leer daarna de praktische werking van een 3D-printer kennen om een eigen ontwerp te printen.

Geïnteresseerd? Meer info vind je hier.

Na het volgen van deze korte opleiding in Het Beroepenhuis is het mogelijk onze 3D-printers te ontlenen om er ook in de klas/op school mee aan de slag te gaan.

(gepost op 30/08/2017)